Ainejärjestönauha

Communica ry:n ainejärjestönauha

Oulun yliopiston logopedian opiskelijoiden ainejärjestö Communica ry:llä on ollut oma ainejärjestönauha vuodesta 2018 lähtien. Communican nauha on 2,5cm leveä ja pääväriltään musta valkoisin yksityiskohdin: nauha on alareunasta valkoinen ja yläreunassa menee valkoinen ohut raita. Nauhan käytöstä säädetään tässä ohjesäännössä.

Communica ry:n jäsen on oikeutettu hankkimaan nauhan itselleen ja kantamaan sitä akateemisissa juhlatilaisuuksissa sekä ainejärjestöä edustettaessa. Communica ry:n hallitus voi perustelluista syistä myöntää nauhan käyttöoikeuden myös muulle henkilölle. Ainejärjestönauhaa käytetään edustustilaisuuksissa ja akateemisissa juhlissa, ja nauhaa kannettaessa tulee myös muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Nauhan kantajan tulee edustaa Communicaa arvokkaasti käytöksellään.

Miehet kantavat nauhaa siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalle lantiolle. Naiset kantavat nauhaa taiteltuna ruusukkeena vasemmalla puolella rintaa tai siten, että nauha kulkee vasemmalta olkapäältä rinnan yli oikealle lantiolle. Nauha ei kuitenkaan saa koskettaa paljasta ihoa. Ruusuke taitellaan siten, että se on n. 8cm levyinen ja ruusukkeen molemmille puolille tulee kaksi taitosta. Alta löytyvät ruusukkeen kuvalliset taitteluohjeet.

Communica ry:n hallitus voi tarvittaessa antaa lisätietoja ja ohjeita ainejärjestönauhan käytöstä nauhan käyttöön oikeutetuille henkilöille.

 

1. Aloita nauhan taittelu tekemällä noin 3 cm taitos vasemmalle.

2. Tämän jälkeen tee samansuuruinen taitos oikealle.

3. Seuraavaksi taitetaan ruusukkeen alin osa. Alemman taitoksen tulisi olla molemmista päistä noin 1cm leveämpi kuin ylemmän taitoksen

4. Seuraavaksi taitellaan ruusukkeen keskikohta. Käännä ruusuke ympäri ja taita nauha viistosti ylöspäin

5. Pyöräytä nauha ruusukkeen ympäri etupuolelle.

6. Lopuksi käännä nauhan loppupää takaisin ruusukkeen takapuolelle. Leikkaa ylimääräinen nauha pois ja kiinnitä nauhan pää ompelemalla.  Tarvitset enää pienen hakaneulan, jolla kiinnittää ruusuke pukuusi ja olet valmis juhlimaan! Nauhaa saa kiltahuoneelta tai lipunmyyntien yhteydessä.